skip to Main Content
Handig; Een Stick Met Alle Informatie Over Beleggen

Handig; een stick met alle informatie over beleggen

Heb je misschien een erfenis ontvangen en weet je op dat moment niet wat je precies ermee wil doen dan ben je op deze pagina op het juiste adres. In dit artikel geven wij jou tips hierover.

Je zou ervoor kunnen kiezen om jou erfenis te kunnen beleggen.

Wat is beleggen?

Je zult je misschien afvragen wat beleggen inhoudt. Beleggen is niets anders dan je geld investeren in aandelen, obligaties of vastgoed met als gevolg dat jou geld in de toekomst toeneemt. Ben je van plan om jou geld binnen 3 jaren tijd te gebruiken dan raden wij jou af om deze te beleggen. Beleggen doe je namelijk voor een langere periode. Je kan voorkomen dat jou geld minder wordt door deze te beleggen in verschillende beleggingsmethoden. Stopt daarom niet al je geld bijvoorbeeld in aandelen omdat deze kunnen kelderen. Kijk daarom  naar meerdere beleggingsmethoden.

 

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen is een van de manieren om je geld te investeren. Je koopt aandelen van een bedrijf en wordt hierdoor mede eigenaar. Bij een gunstige bedrijfsresultaat kun  je een gedeelte van de winst in de vorm van dividend uitgekeerd krijgen. Echter is er ook een risico verbonden bij het beleggen in aandelen. Gaan de zaken niet goed dan kunnen de waarden van de aandelen van zo een bedrijf ook dalen

 

Beleggen in obligaties

Beleggen in obligaties is het uitlenen van kapitaal aan een onderneming. Je kan je geld ook lenen aan een land. Hiervoor kan je jaarlijks rente uitbetaald krijgen. Echter heeft deze type van belegging ook zijn nadelen. Indien zo een land of bedrijf failliet

 

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een van de veiligste en slimste manieren. Onroerend goed neemt door de jaren heen altijd toe in waarde. Je zou een winkelpand kunnen kopen en deze kunnen verhuren en veel kunnen verdienen aan de huurgelden. Wat je zeker niet moet doen is jou geld gaan laten vastzitten in roerende goederen. Roerende goederen zoals een wagen nemen heel gauw af in waarde. Een wagen heeft een jaarlijkse afschrijvingswaarde en is meestal in 5 jaren niets meer waard.

Hebben wij jou misschien warm gemaakt en zou je misschien willen overgaan tot beleggen dan is het handig om zoveel mogelijk informatie tot je te nemen.Wil je niet elke keer weer opzoek gaan naar informatie dan zouden wij jou willen aanraden om alle informatie  over beleggen op te slaan op een stick. Zo heb je ten alle tijden alle informatie over beleggen bij de hand en kun je goed voorbereidt naar elke bespreking over een eventuele belegging gaan.

 Hoe werkt een stick?

Een stick is een opslaginstrument dat in je computer kan. De stick heeft een flashgeheugen, deze zorgt ervoor dat de documenten op je computer opgeslagen kunnen worden.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de website https://www.finner.nl/beleggen  en verrijk zo je kennis over beleggen.

Back To Top